2024-06-12 07:10Pressmeddelande

Världens Längsta Berättelse om Malmö har skapats!

 Här skapas världens längsta berättelse om Malmö!

Berättarministeriet bjöd in sina författare – barnen – på torgfest för att skriva Världens Längsta Berättelse om Malmö. En berättelse som i höst finns att ta del av på Malmö Konstmuseum.

Ett bokförlag skulle inte vara ett bokförlag utan sina författare. Berättarministeriets uppburna författare är barnen som varje dag kommer till utbildningscentren. Vi firade bokförlaget Berättarministeriet med fest på torget utanför Berättarministeriets utbildningscenter på Fredsgatan 21. Där togs magiska författarporträtt, Malmö utforskades i fantasins värld och Världens Längsta Berättelse om Malmö skapades. Ordförande för Malmö Stads kulturnämnd, Janne Grönholm, fanns på plats och invigningstalade samt vidimerade längden på berättelsen, som i höst ställs ut på Malmö Konstmuseum.

Här hittar du bilder från torgfesten, https://flic.kr/s/aHBqjBscw2.

Om Berättarministeriets  utbildningscenter

När klassen kommer till utbildningscentret stiger de in i en Alien Supermarket, en affär för utomjordingar. Här finns allt en besökare från yttre rymden kan behöva. Dragningskraft på burk, tankeöverföringshjälmar, glasögon för tre-ögda, vakuum på flaska med mera. Här sätts fantasin och berättelsen i gång. Eleverna får i uppgift att komma på det hemliga lösenordet som öppnar den dolda dörren och vips, befinner de sig hos Bokförlaget Berättarministeriet där den buttre redaktör Schwartz huserar bakom en stängd dörr. Bokförlagets medarbetare har förlorat sin fantasi och eleverna lovar hjälpa dem. Besöket resulterar i att alla skrivit en bok och blivit publicerade författare, varefter programmet fortsätter i klassrummet med olika inriktningar.

Skolprogrammen är en del av Berättarministeriets lärarstöd. Utvärderingar visar att 9 av 10 lärare ser Berättarministeriet som ett stöd i undervisningen och 99% rekommenderar oss och vår metod till en kollega. Alla skolprogram, läromedel och artefakter är helt kostnadsfria för de skolor vi riktar oss till. Läs mer på berattarministeriet.se.


Om Berättarministeriet

Berättarministeriet är en icke vinstdrivande, partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse som verkar för ett Sverige där alla barn och unga är trygga i det skrivna ordet och har förutsättningar att aktivt delta i samhällslivet. Vi erbjuder kompetensstärkande insatser till lärare och skolprogram som genom kreativa metoder lockar eleverna, oavsett kunskapsnivå, att erövra det skrivna ordet. Berättarministeriets verksamhet riktar sig till skolor med högt socioekonomiskt index och är kostnadsfritt. Våra utbildningscenter finns på Värnhem i Malmö, i Hagsätra och Husby i Stockholm och i Gamlestaden Göteborg. Där tar pedagoger och volontärer emot skolklasser som kommer för att inleda ett av Berättarministeriets skolprogram. Berättarministeriets verksamhet bygger på en tresektoriell samverkan där resurser från det offentliga, det privata och det ideella samverkar.


Kontaktpersoner

Bodil Unenge
Kommunikationsansvarig
Bodil Unenge

Relaterade länkar