2018-12-11 15:25Pressmeddelande

Unika böcker av bl a Lars Kepler, Stina Wirsén och Lars Lerin auktioneras ut till förmån för Berättarministeriet

Nu är Bonnierförlagens auktion Det fria ordet igång. Auktionen är ett initiativ för att stärka och värna om yttrandefriheten. Alla intäkter från auktionen går till Berättarministeriets arbete för alla barns rätt till en god och jämlik utbildning.


Bonnierförlagen arrangerar för tredje året auktionen, och även förra året gick intäkterna till Berättarministeriet. Ett antal författare och illustratörer bidrar genom att sätta sin personliga prägel på en eller flera av sina böcker. Resultatet är ett antal unika verk:

  • Camilla Grebe – ett signerat exemplar av Dvalan
  • Cecilia Heikkilä – Sagor från Mumindalen och Grävlings resa samt originalillustrationer
  • Henrik Jonsson – signerade exemplar av PAX – Draugen och PAX Målarbok
  • Lars Kepler – signerat exemplar av den senaste boken Lazarus
  • Lars Lerin – signerat exemplar av boken Råskinn samt ett litet original i akvarell
  • Filippa Widlund – signerat exemplar av Julen kommer till Mumindalen samt handmålat bokmärke
  • Malin Persson Giolito – bokpaket med fyra signerade böcker
  • Matilda Westerman och Johanna Kristiansson – signerat exemplar av Så funkar Sverige
  • Stina Wirsén – signerat exemplar av boken Du samt en inramad och signerad originalmålning

–Jag är glad att på detta sätt kunna bidra till Berättarministeriets arbete. Jag hoppas att min bild och min bok blir inropade av någon, riktigt dyrt!, säger illustratören och författaren Stina Wirsén om sitt bidrag i auktionen.


Auktionen pågår till och med den 16 december på Tradera – till auktionen!
Om Berättarministeriet

Berättarministeriet är en icke vinstdrivande, partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse som verkar för ett Sverige där alla barn och unga är trygga i det skrivna ordet och har förutsättningar att aktivt delta i samhällslivet. Vi är verksamma i områden med hög arbetslöshet och våra utbildningscenter finns i Husby och Hagsätra i Stockholm samt Gamlestaden i Göteborg. Vi stöttar lärare i våra upptagningsområden med kostnadsfria pedagogiska program som genom kreativa metoder lockar eleverna, oavsett kunskapsnivå, att erövra det skrivna ordet. Vår verksamhet bygger på en tresektoriell samverkan där resurser från det offentliga, det privata och det ideella gemensamt säkerställer Berättarministeriets långsiktiga verksamhet.  Stiftelsen Berättarministeriet driver sedan 2011 utbildningscenter för barn och unga i områden med hög arbetslöshet. Verksamheten bedrivs i Stockholm-Husby, Stockholm-Hagsätra, och Gamlestaden i Göteborg. Berättarministeriet vill på ett kreativt och lustfyllt sätt inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet och därmed aktivt kunna delta i samhällslivet.