2018-05-21 12:37Pressmeddelande

Galaktiskt Expertmöte i Göteborg 31 aug

Berättarministeriet och Rymdstyrelsen tar hjälp av elever i Östra Göteborg och Angered för att ta fram en guide för nyanlända utomjordingar på jorden. Den 31 augusti hålls ett expertmöte på Gamlestads Torg i Göteborg för att starta upp projektet.


Rymdresornas tid är här. Runtom i världen pågår internationella samarbeten för att utforska vad som finns bortom atmosfärens rand. Nyligen hittades flytande vatten på mars och möjligheterna att hitta utomjordiskt liv växer. Vad skulle liv i rymden innebära? Och hur skulle det tas emot här på jorden? För att få dessa svåra frågor besvarade har Berättarministeriet och Rymdstyrelsen tillsammans gett omkring 200 barn från Östra Göteborg och Angered uppdraget att skriva Sveriges första guide för nyanlända utomjordingar. Boken kommer att ges ut våren 2019 och vänder sig till både nyanlända och etablerade jordbor.

– Berättarministeriet är en entreprenöriell verksamhet i framkant, för oss känns det naturligt att ta steget ut i rymden och bidra till oväntade möten. Vi är stolta över att stå bakom detta expertmöte tillsammans med Rymdstyrelsen. Våra författare kommer att bidra med viktig expertis och fantasi, säger Berättarministeriets generalsekreterare Dilsa Demirbag-Sten.

Den 31 augusti träffas experterna på GE! – Galaktiskt expertmöte på Gamlestads torg, ett konvent för fantasifulla människokännare och utomjordingsexperter anordnat av Rymdstyrelsen och Berättarministeriet.


Läs mer om Rymdstyrelsen här


Följ oss i våra sociala kanaler för att ta del av konventet! #galaktisktexpertmöte


Om Berättarministeriet

Berättarministeriet är en icke vinstdrivande, partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse som verkar för ett Sverige där alla barn och unga är trygga i det skrivna ordet och har förutsättningar att aktivt delta i samhällslivet. Vi är verksamma i områden med hög arbetslöshet och våra utbildningscenter finns i Husby och Hagsätra i Stockholm samt Gamlestaden i Göteborg. Vi stöttar lärare i våra upptagningsområden med kostnadsfria pedagogiska program som genom kreativa metoder lockar eleverna, oavsett kunskapsnivå, att erövra det skrivna ordet. Vår verksamhet bygger på en tresektoriell samverkan där resurser från det offentliga, det privata och det ideella gemensamt säkerställer Berättarministeriets långsiktiga verksamhet.  Stiftelsen Berättarministeriet driver sedan 2011 utbildningscenter för barn och unga i områden med hög arbetslöshet. Verksamheten bedrivs i Stockholm-Husby, Stockholm-Hagsätra, och Gamlestaden i Göteborg. Berättarministeriet vill på ett kreativt och lustfyllt sätt inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet och därmed aktivt kunna delta i samhällslivet.