2020-03-11 16:50Pressmeddelande

”Detta har verkligen trumfat allt”

”Detta har verkligen trumfat allt”

Hösten 2019 förändrades Torbjörn Svenssons liv. Han tog tjänstledigt i ett halvår för att arbeta ideellt på heltid. Hans val handlar om att våga utmana sig själv och agera på sina värderingar, vilket uppmärksammats av Kungsbackas största tidning Norra Halland.

”Det handlar om vad man lägger i vågskålen, plånboken eller vårt samhälle”, säger Torbjörn Svensson till Berättarministeriet när vi träffar honom i utbildningscentret i Göteborg.

Då hade han varit tjänstledig i nästan ett halvår och deltagit på pass hos Berättarministeriet flera dagar i veckan.

”Det har varit så roligt och kreativt och det finns så mycket liv och lust. Man är alltid glad när man ska dit och man är glad när man går därifrån. Det har gett så mycket att se barnens förmågor och att få vara med och hjälpa till att locka fram det”, säger Torbjörn Svensson till Norra Halland.

Nu är tjänstledigheten över och Torbjörn är tillbaka sitt gamla jobb. Han ser tillbaka på tiden på Berättarministeriet med värme och hoppas kunna få tid över till att vara volontär då och då.

”Det låter kanske som att jag tar i, men detta har verkligen trumfat allt”, säger Torbjörn till Norra Halland.

Läs Norra Hallands reportage om vår volontär Torbjörn Svensson här: https://norrahalland.se/torbjorn-tog-jobb-i-alienbutik/

 

 


Om Berättarministeriet

Berättarministeriet är en icke vinstdrivande, partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse som verkar för ett Sverige där alla barn och unga är trygga i det skrivna ordet och har förutsättningar att aktivt delta i samhällslivet. Vi är verksamma i områden med hög arbetslöshet och våra utbildningscenter finns i Husby och Hagsätra i Stockholm samt Gamlestaden i Göteborg. Vi stöttar lärare i våra upptagningsområden med kostnadsfria pedagogiska program som genom kreativa metoder lockar eleverna, oavsett kunskapsnivå, att erövra det skrivna ordet. Vår verksamhet bygger på en tresektoriell samverkan där resurser från det offentliga, det privata och det ideella gemensamt säkerställer Berättarministeriets långsiktiga verksamhet.  Stiftelsen Berättarministeriet driver sedan 2011 utbildningscenter för barn och unga i områden med hög arbetslöshet. Verksamheten bedrivs i Stockholm-Husby, Stockholm-Hagsätra, och Gamlestaden i Göteborg. Berättarministeriet vill på ett kreativt och lustfyllt sätt inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet och därmed aktivt kunna delta i samhällslivet.