2019-04-12 14:51Pressmeddelande

Bokrelease Utomjordingens guide till jorden – handbok i mänskliga möten.

Vad innebär det att vara människa? Och vilken är egentligen Gamlestadens bästa restaurang? Som ny på jorden uppstår många frågor som kräver svar.

Den 11 april släpptes boken Utomjordingens guide till jorden – handbok i mänskliga möten. I boken skriver 17 skolklasser från 12 olika skolor i Östra Göteborg och Angered en reseguide till planeten jorden för att ge nykomlingar en trygg hand att hålla i under mötet med mänskligheten. Boken är resultatet av ett arbete som pågått under höstterminen 2018 och riktar sig till alla som någon gång varit en utomjording bland människor, eller för den delen känt sig som en.

Till bokreleasen, som hölls i aulan på Göteborg universitet, kom 300 författare från klasserna och fick ta emot diplom och böcker. Utdelare på scen var Rymdstyrelsens generaldirektör Anna Rathsman.

 

” Den här boken är ett mycket viktigt bidrag till mänskligheten” sa Anna Rathsman under sitt tacktal till författarna.

Utomjordingens guide till jorden är skriven på uppdrag av stiftelsen Berättarministeriet och releasen sker i samverkan med Göteborgs universitet, Rymdstyrelsen och det nystartade Bonnierförlaget Fenix.

Lyssna på radioinslag från Bokreleasen

Bildspel på Facebook


Om Berättarministeriet

Berättarministeriet är en icke vinstdrivande, partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse som verkar för ett Sverige där alla barn och unga är trygga i det skrivna ordet och har förutsättningar att aktivt delta i samhällslivet. Vi är verksamma i områden med hög arbetslöshet och våra utbildningscenter finns i Husby och Hagsätra i Stockholm samt Gamlestaden i Göteborg. Vi stöttar lärare i våra upptagningsområden med kostnadsfria pedagogiska program som genom kreativa metoder lockar eleverna, oavsett kunskapsnivå, att erövra det skrivna ordet. Vår verksamhet bygger på en tresektoriell samverkan där resurser från det offentliga, det privata och det ideella gemensamt säkerställer Berättarministeriets långsiktiga verksamhet.  Stiftelsen Berättarministeriet driver sedan 2011 utbildningscenter för barn och unga i områden med hög arbetslöshet. Verksamheten bedrivs i Stockholm-Husby, Stockholm-Hagsätra, och Gamlestaden i Göteborg. Berättarministeriet vill på ett kreativt och lustfyllt sätt inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet och därmed aktivt kunna delta i samhällslivet.