2021-08-19 08:07Nyheter

Öppet hus, torsdagen den 26 augusti kl. 13.00–16.30!

Det gamla observatoriet uppe på ObservatorikullenStockholms gamla observatorium

 

Stockholms bokhelg

Varmt välkommen att besöka oss på Berättarministeriet under den första upplagan av Stockholms bokhelg, som går av stapeln den 26–29 augusti 2021. Under Stockholms bokhelg kommer mer än 100 förlag, bokhandlare, museer och institutioner att fylla stadens gator i litteraturens tecken. Festivalen, som äger rum på olika adresser runtom i centrala Stockholm, är kostnadsfri och genom en stadskarta kan du som besökare navigera runt mellan litterära samtal, signeringar, bokköp, releaser och mycket annat. Se program och karta här. 

Öppet hus hos Berättarministeriet

Ta tillfället i akt att inleda Stockholms bokhelg hos Berättarministeriet, i Stockholms gamla observatorium uppe på Observatoriekullen. Berättarministeriet deltar i Stockholms bokhelg genom att bjuda in till öppet hus i våra lokaler, torsdagen den 26 augusti kl. 13.00–16.30. Besök oss, få en inblick i vår verksamhet och möt två av Sveriges främsta barnboksskapare!

Kl. 13.30–14.00:

Storytelling med Johan Unenge.
Berättarministeriets skolprogram bygger på storytelling, och här får du chansen att lära dig hur du skapar din egen berättelse. Johan Unenge, författare, illustratör och serietecknare, guidar dig i berättandets beståndsdelar och lär dig grunden i dramaturgi och bildberättande.

Kl. 15.00–15.30:

Möt Martin Widmark, mannen bakom LasseMajas Detektivbyrå.
Förutom att vara Sveriges mest lästa författare är Martin lärare, och hans engagemang för barns rätt till språket och litteraturen manifesteras inte minst i det riksomfattande projektet ”En läsande klass”. Hör honom berätta om sin syn på barn, läsning och pedagogik.
__________________________________________________

Ingen anmälan. Varmt välkomna!

 

 


Om Berättarministeriet

Berättarministeriet är en icke vinstdrivande, partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse som verkar för ett Sverige där alla barn och unga är trygga i det skrivna ordet och har förutsättningar att aktivt delta i samhällslivet. Vi är verksamma i områden med hög arbetslöshet och våra utbildningscenter finns i Husby och Hagsätra i Stockholm samt Gamlestaden i Göteborg. Vi stöttar lärare i våra upptagningsområden med kostnadsfria pedagogiska program som genom kreativa metoder lockar eleverna, oavsett kunskapsnivå, att erövra det skrivna ordet. Vår verksamhet bygger på en tresektoriell samverkan där resurser från det offentliga, det privata och det ideella gemensamt säkerställer Berättarministeriets långsiktiga verksamhet.  Stiftelsen Berättarministeriet driver sedan 2011 utbildningscenter för barn och unga i områden med hög arbetslöshet. Verksamheten bedrivs i Stockholm-Husby, Stockholm-Hagsätra, och Gamlestaden i Göteborg. Berättarministeriet vill på ett kreativt och lustfyllt sätt inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet och därmed aktivt kunna delta i samhällslivet.